Dit is nu open

SPAR university UU

10:00 - 20:00

SPAR university HU

Gesloten.

SPAR university VU

Gesloten.

SPAR university HvA

Gesloten.

SPAR university EUR

10:00 - 20:00

SPAR university RU

Gesloten.

SPAR university TU Delft

10:00 - 20:00

SPAR university TUe-Luna

11:00 - 20:00

SPAR university HUB

Gesloten.

SPAR university KBG

-
  • Lets work together

Simpel, simpeler, simpelst

Maak van GRAB & GO een bewuste keuze

Hoe vertaalt SPAR university  bewuste en duurzame keuzes in de snelle en hectische studenten omgeving? Die uitdaging hebben wij letterlijk en fysiek opgepakt in onze winkels: alles in het teken van duurzaamheid & no waste. 

Denk hierbij aan:

  • De samenwerking met Join The pipe en het hebben van een kraanwatertappunt in onze winkels. Gratis water voor in de JTP-bottle, dopper of eigen meegebrachte herbruikbare fles. 
  • Verkopen van herbruikbare broodzakjes, koffiebekers en natuurlijk korting die je ontvangt bij het meebrengen van je eigen koffiebeker! 
  • ‘Bring your own’ oftewel probeer de student op verschillende manieren te motiveren om herbruikbare producten mee te nemen in plaats van ‘single use verpakkingen’. 
  • Samenwerkingen zoeken met onze 'beste vrienden' op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld met een tijdelijke gamification-tool zoals de Bottle Battle
  • SPAR university zet zich samen in met samentegenvoedselverspilling om de voedselverspilling in 2030 met de helft te verminderen!
  • Het verkopen van producten op het versplein zonder (plastic) verpakking
  • Ook draagt de Zero Waste Bag mee aan minder verspilling

Verpakken met een duidelijke koers hoort hier ook bij. Wij hebben hier een kleine routekaart gemaakt voor hoe wij bepalen om verpakkingsmateriaal aan te schaffen.

Dit zijn onze “4 verpakkings R-en”, waarmee wij bepalen hoe één en ander te verpakken. Het doel is om de ‘berg plastic’ niet meer te laten groeien. Wij willen ons inspannen om mensen te helpen en uit te lokken om plastic steeds in de plastic afvalbak te gooien. Zo kunnen wij zorgen dat er niet meer plastic bijkomt en hetgeen wij hebben genoeg is voor ons ritme van de dag.

https://sparuniversity.wpengine.com/wp-content/uploads/2019/11/Vier-rren-1150x476.png

Samen met Join The Pipe

Het Join the Pipe kraanwater tappunt staat al op 3.500 plekken door heel Nederland. Zo staan ze op diverse openbare plekken in bijna alle grote gemeente op pleinen en in parken. Binnen staat hij bij onderwijsinstellingen, winkelcentra en natuurlijk bij SPAR university. Waarom? Omdat wij vinden dat klanten de mogelijkheid moeten hebben bij ons uit gratis kraanwater in een eigen fles (bring your own), waarmee wij andere mensen helpen die dit niet zo vanzelfsprekend hebben.

Join the Pipe heeft in 2015 een nieuwe duurzame kraanwater fles geïntroduceerd. Een BOGO Bottle. Een stijlvolle herbruikbare kraanwater fles gemaakt van BPA-vrij plastic. Een BOGO bottle staat voor Buy One Give One. Voor elke BOGO bottle die wordt gekocht bij SPAR university, wordt er een tweede fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Help jij samen met ons het drinkbare kraanwater verder te brengen dan jouw wastafel?

Zero Waste Bag: samen tegen verspilling

SPAR university wil in 2023 niets meer weggooien en dus alles wat overblijft door tht problematiek een tweede leven geven...de Zero Waste Bag! In onze app claim je de ‘Zero Waste Bag’, betaal je deze via TIKKIE en haal je jouw verrassende tas op vanaf 16 uur bij de door jou geselecteerde winkel. De teams zullen deze vullen zodat hij aan het einde van de dag kan worden opgehaald. Voor een vast bedrag van 3 euro koop je de tas (bag) met een minimale waarde van 10 euro. In de app wordt aangegeven hoeveel Zero Waste Bags er nog per winkel te claimen zijn. Deze ‘tas’ kan tot 4 uur geclaimd worden in onze app.

De inhoud van de Zero Waste Bag verschilt per dag en kan een combinatie bevatten van kant-en-klare maaltijden, groenten en/of verse producten. 

Download onze app en probeer zelf de Zero Waste Bag!

Bring your own

Om het gebruik van single use verpakkingen tegen te gaan, heeft SPAR university het ‘Bring your own’ project opgestart.  ‘Bring your own…’ staat voor ‘breng je eigen…’ dit kan van alles zijn. Klanten die zelf een beker/mok voor hun koffie, thee of warme chocomel   meebrengen ontvangen €0,25 korting. Heb je nog geen herbruikbare beker, dan kan je direct bij ons de SPAR herbruikbare koffiebeker aanschaffen! Op dit moment verkopen we ook herbruikbare broodzakjes. In de toekomst hopen we daar herbruikbare sporks en rietjes aan toe te voegen. De hierboven beschreven BOGO bottle is hier bijvoorbeeld ook onderdeel van.

Om ‘Bring Your Own’ te stimuleren, organiseert SPAR university de ‘Bring Your Own dagen’. Dit zijn zogenaamde ‘verpakkingsloze dagen’ waarmee studenten worden opgeroepen om zelf bestek en/of verpakkingsmaterialen mee te nemen. Zo worden studenten erop geattendeerd dat een beter milieu echt bij jezelf begint en dat het gebruik van zakjes, rietjes, spork’s (bestek) en kartonnen koffiebekers echt een keuze is. Daarom verdwijnen op deze dagen beetje bij beetje single use producten.

Do you really need...?

Om de gedachte 'Bring your own' te ondersteunen is de boodschap 'Do you really need...?' in het leven geroepen. Studenten worden op deze manier positief bewust gemaakt van niet-duurzaam gedrag: het onnodig gebruiken van single-use verpakkingsmaterialen in de winkels. De boodschap is geplaatst bij materialen die vaak na één keer gebruiken worden weggegooid. Zo staat de boodschap bij de volgende producten: plastic bestek ('Do you really need... a spork?'), de koffiedeksels ('Do you really need... a coffee lid?') en de plastic tasjes ('Do you really need... a bag?'). Studenten worden door deze manier van communiceren positief uitgelokt om niet onnodig verpakkingsmateriaal te gebruiken. De oplossing voor studenten is in dit geval het zelf meenemen van herbruikbare verpakkingen óf natuurlijk een herbruikbaar product van SPAR university ('Bring your own') aanschaffen.

Sustainable roadmap

De Sustainable roadmap is de verzameling van de ideeën die ontstaan zijn uit de gesprekken die SPAR university voerde met haar teams en studenten op de campus. Er werden zoveel goede ideeën aangedragen, het was onmogelijk om al deze ideeën in één keer te verwezenlijken. Daarom hebben we keuzes gemaakt en onze focuspunten omschreven en vastgelegd in een ‘duurzame kalender’. Lees hier het persbericht over de Sustainable Roadmap.

De duurzame Roadmap is in de winkels afgetrapt met ‘de Bring Your Own launch’ waarbij de nieuwe SPAR herbruikbare koffiebeker op een ludieke manier op de campussen gepromoot werd.

Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+