Dit is nu open

SPAR University UU

11:00 - 21:00

SPAR University HU

Gesloten.

SPAR University VU

Gesloten.

SPAR University HvA

Gesloten.

SPAR University EUR

11:00 - 18:00

SPAR University TUe-Flux

Gesloten.

SPAR University RU

Gesloten.

SPAR University TU Delft

10:00 - 22:00

SPAR University TUe-Luna

11:00 - 22:00
  • Lets work together

Simpel, simpeler, simpelst

Maak van GRAB & GO een bewuste keuze

Hoe vertaal je nu een snelle, hectische studentenomgeving als SPAR University naar het maken van bewuste keuzes? Die uitdaging hebben wij letterlijk en fysiek opgepakt in onze winkels: alles in het teken van nowaste. De grootste vertaling is de samenwerking met Join The Pipe en het hebben van een kraanwatertappunt in onze winkels. Gratis water in de JTP-bottle, dopper of eigen meegebrachte flesje: bring your own!

Aan de achterzijde werken wij samen met SPAR Nederland aan technologische vernieuwingen om voedselverspilling tegen te gaan. Hoe krijg je bijvoorbeeld wel op tijd producten in de schappen, exact op de vraag van de klant en daarmee verspilling verkleint? Leuk dat we verpakkingen GFT afbreekbaar maken, maar hoe kunnen we in de hectische togo wereld met minder verpakkingen werken? Welke keuzes maken jullie in je assortiment als het gaat om foodmiles, biologisch en fairtrade? Interessante onderwerpen die zijn uitgewerkt samen ook met de Green Offices en faculteiten van de universiteiten. En we zijn er nog lang niet! Want het grootste project dat wij nu willen oppakken is hoe krijgen wij tht (houdbaarheidsdatum) van producten af waar helemaal geen voedselveiligheid in het geding is? Ook dat is werken aan het hart van studerend Nederland!

Samen met Join The Pipe

Het Join the Pipe kraanwater tappunt staat al op 1.200 plekken door heel Nederland. Zo staan ze op diverse openbare plekken in bijna alle grote gemeente op pleinen en in parken. Binnen staat hij bij onderwijsinstellingen, luchthavens en winkelcentra. Nu ook bij SPAR University! Waarom? Omdat wij vinden dat klanten de mogelijkheid moeten hebben bij ons uit gratis kraanwater in een eigen fles (bring your own), waarmee wij andere mensen helpen die dit niet zo vanzelfsprekend hebben.

Op Afrikaanse scholen is er vaak geen mogelijkheid om de handen te wassen na het bezoeken van het toilet, door ze een fles te geven wordt er niet meer via de handen gedronken (hygiënischer) en wordt er minder water verspild. Daarnaast kunnen ze water meenemen naar school. Hier is vaak geen wateraansluiting omdat er geen geld voor de waterrekening beschikbaar is.

Join the Pipe heeft in 2015 een nieuwe duurzame kraanwater fles geïntroduceerd. Een BOGO Bottle. Een stijlvolle herbruikbare kraanwater fles gemaakt van BPA-vrij plastic. Een BOGO bottle staat voor Buy One Give One. Voor elke fles bij SPAR University wordt er een tweede fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Help jij samen met ons het drinkbare kraanwater verder te brengen dan jouw wastafel?

Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+