Dit is nu open

SPAR university UU

08:00 - 20:00

SPAR university HU

08:00 - 16:00

SPAR university VU

08:00 - 20:00

SPAR university HvA

08:00 - 20:00

SPAR university EUR

08:00 - 21:00

SPAR university RU

08:00 - 18:00

SPAR university TU Delft

08:00 - 20:00

SPAR university TUe-Luna

08:00 - 18:00

SPAR university HUB

Gesloten.

SPAR university KBG

08:00 - 16:00
  • It's Your Choice

Slim, slimmer, slimst

Maak van GRAB & GO een gezonde keuze

SPAR university heeft in haar winkels de keuze gemaakt om meer aandacht te besteden aan gezondheid en hoe je gezond kan leven. Wat is nu gezondheid?

Vingertjes wijzen
Als GRAB & GO studentenformule gaan wij niet met vingertjes wijzen bij onze doelgroep want dat werkt alleen maar averechts. Het doel om gezondheid letterlijk te vertalen in de winkel, is dat wij discussies willen starten met onze klanten & binnen de levensmiddelenbranche over wat is nu echt gezond?

Onderzoek
Wat wij inmiddels wel hebben geleerd door ons onderzoek is dat veel manieren van gezond leven gelden voor veel verschillende groepen mensen. Is het caloriearm? Moet je veel eiwitten eten? Welke onverzadigde vetten heb je wel of niet nodig? En is suiker echt de boosdoener? En weet je wat? Het is allemaal gewoon waar! Maar niets is de ultieme waarheid. Sterker nog, er zijn zelfs mythes over wat is nu gezond.

Wij geloven in de beweging dat gezondheid een vast onderdeel is in ons leven. En de behoefte naar gezond leven blijft groeien. Steeds weer met andere trends zoals raw food en nu  ‘krachtfood’: proteïnen & vezels. Allemaal belangrijke voedingsstoffen.

Bewegen
Wat kun je dan wel zeggen over gezond eten en leven? Alle deskundigen zijn het eens over het belang van gevarieerd eten, waarbij het binnenhalen van verschillende voedingsstoffen essentieel is, in combinatie met bewegen. Minimaal een half uur per dag intensief sporten en/of bewegen helpt om je doelen van gezond leven in te vullen. Hoe geef je als student vorm aan ‘gezond leven’ als je de mooiste en meest hectische periode van jouw leven beleeft? SPAR university probeert je te helpen in jouw moeilijke keuzes in het leven als het gaat over eten en genieten. Hoe hebben we dat vormgegeven in de winkels? Door een viertal categorieën op te stellen van ‘super healthy’ naar ‘eat better tomorrow’. Bijna alle gezonde keuzes staan bij elkaar in het schap ‘super healthy’ om zo jou te bewegen tot gezonder leven, in je hoofd en/of in je aankoop. Samen met onze ‘super healthy coach’ Gonneke.

super healthy

super healthy

Producten uit deze categorie zijn de gezondste keuze. Hoeveel gram heeft een product aan calorieën, eiwitten, vitaminen, verzadigde vetten, vezels en suiker per portie en/of 100 gram? En heeft het product ongezonde toevoegingen? Door deze vraag te stellen en te houden aan bepaalde waarden, staan deze producten te boek als super healthy. De insteek is een bepaalde mix te vinden van de ingrediënten die vallen binnen de normen van deskundigen. Een banaan zit vol (verkeerde) suikers, maar is – volgens ons - altijd gezonder dan een ‘candybar’.

pretty good

pretty good

De eerste stap richting een minder gezonde keuze. Maar wat is dat dan? Het blijft immers nog steeds ‘pretty good’. Wat is pretty good? Simpel gezegd zijn deze producten super healthy, maar hebben een te hoge waarde op een van de 6 ingrediënten: calorieën, eiwitten, vitaminen, verzadigde vetten, vezels en suiker. Te denken valt aan mueslirepen die net iets te veel suiker bevatten, maar wel vol zitten met vezels en goede vetten.

safe

safe

We naderen de gevarenzone. Safe klinkt natuurlijk nog wel lekker ‘safe’, maar weet dat de producten die vallen binnen deze categorie voor minstens 2 van de 6 ingrediënten slecht scoort en dat suiker vaak de boosdoener is. En over suiker hoeven wij als formule geen uitleg meer te geven: je krijgt er zeker ‘love handles’ van. En onze super healthy coach Gonneke heeft haar beste 5 oefeningen om de love handles weg te werken: het buikspierkwartier!

eat better tomorrow

eat better tomorrow

De simpelste categorie: de ‘Guilty pleasure’ onder onze producten! Welke student – beter: welk mens – heeft niet de momenten in haar/ zijn leven dat zij/hij gewoon zin heeft om zichzelf even lekker te verwennen? En wat kan dat soms heerlijk zijn. En ja hoe snel geeft dat ook weer het gevoel van ‘shit, had ik niet moeten doen’. De producten die de stempel ‘eat better tomorrow’ hebben gekregen, zijn echt beter om te laten liggen want ze scoren op alle 6 ingrediënten en/of extra toevoegingen slecht.

Download onze app
Wat?

Claim APP deals, de Zero Waste Bag
en spaar voor gratis koffie

Download onze app!

Android: Ga naar Download
IOS: Ga naar Download
+